Mijn stem

U bent hees, uw stem reikt niet ver en op het einde van de dag voelt u een prikkel in uw keel. Maar de volgende dag moet u uw stem opnieuw intensief gebruiken...

Stemproblemen kunnen een grote impact hebben op de levenskwaliteit en op de professionele activiteit.

Onze stemtherapeuten verzamelden inzichten vanuit de wetenschappelijke, zang- en theaterwereld. Dit vulden ze aan met een extra opleiding in manuele laryngale facilitatie.

De therapeut streeft naar gezonde stemplooien, ze pakt uw spreekgewoontes aan om een blijvend resultaat te beogen, en ze helpt uw stemmogelijkheden uit te breiden.

Beroepssprekers kunnen voor niet logopedische stoornissen terecht op www.voice-of-success.be

Hoe pakken we stemproblemen aan?


De therapie bestaat uit deze 3 actiepunten:

  • Verzorg uw stem

En dat best dagelijks. De stemtherapeut leert u een paar standaardregels die elke spreker in acht moet nemen. Klinkt uw stem ijl of korrelig? Dan gaan we op zoek naar de vijanden van uw stem, die zich verschuilen in uw dagelijks leven. Daarnaast leert u ook hoe u uw stem extra kunt verwennen in moeilijke periodes.

  • Train uw stem

Zijn uw stembanden gezond? Dan is het tijd om te trainen. Stap voor stap leert u zo veel mogelijk stem te geven, met zo weinig mogelijk energieverbruik. Pure economie. Roepen, zingen, stil praten, lang praten, ... U leert het opnieuw, maar beter en met minder inspanning.

  • Ontspan uw stem

Heeft u soms last van stress? Uw stem ook. Uw stem ontspannen doet niet alleen deugd, het helpt ook om ze vlugger te laten genezen en om op een economische manier stem te geven. Tijdens de therapie maakt u op een directe en snelle manier de spieren en structuren rond uw stemapparaat terug beweeglijk, via manipulaties en massages van het strottenhoofd. Dat noemen we manuele facilitatie.Maak een gratis website.